FRÅGOR OCH SVAR (Paintball)

Frågor och svar

Fråga.     Är paintball farligt?


Enkelt svar är ja, om man inte följer det guidelinjer som våra instruktörer ger i början av varje speltillfälle.

Det finns såklart vissa situationer där risker kan uppstå men om du följer dessa enkla regler när du är ute och runt spelplanen så klarar du dig fint!


1. Väl ute på planen så ta ALDRIG av dig masken oavsett vad eller vilken situation. Ropa hellre på hjälp istället.

*Risk- om du nu ändå skulle ta av dig hjälmen och olyckligtvis få en kula i ansiktet kan det ha riktigt allvarliga konsekvenser som ögonskada osv.


2. Om ditt vapen inte skjuter, titta inte in i pipan eller försök att lösa det genom att skruva eller justera vapnet.

*Risk-  Vapnet kan avfyras ofrivilligt pga att avtryckaren koms åt eller liknande. Lufttanken har 2bars tryck och är en laddad fälla om den inte hanteras rätt.


3. Om du klättrar eller inte använder spelplanens byggnader korrekt så kan det finnas risk för skador så lyssna på din instruktör vid genomgången så klarar du dig fint.


Fråga.     Gör paintball ont?


Både ja och nej, det beror lite på hur du väljer att spela. Ju närmare varandra ni skjuter dessto mer anslagskraft kommer kulan att ha vilket betyder att det känns mer.


1. Varje markör snittar på ca 8.3 joule. En tennis boll(100g) som färdas i 10 km/h motsvarar ca 5 joule.


2. Vid längre avstånd mellan träffad och skytten så minskar joulekraften så på 40 meter hamnar kulas anslagskraft på ca 4-5 joule. Men på nära avstånd 0-10 meter så får du hela 8.3 joule bakom kulan, vilket svider lite.


3. VIKTIGT! Om du använder de skyddsutrustningen som ges så kommer du inte ha några mer problem än att du blir kladdig från färgen i bollarna. Skyddsutrustning finns där för en anledning.


Fråga.     Hur länge spelar man vanligtvis?


Detta är beroende på gruppens storlek och intresse.


1. Man brukar se att en grupp på 10 personer snittar mellan 2-3 timmar


2. Mindre grupper kan spela minst lika länge så länge de har intresset kvar.


3. Vid en bokning av 10 personer eller mer har ni fri speltid mellan 1-4 timmar. Vid mindre bokningar så har man 1-2 timmar. Notera att detta gäller om vi har fler bokningar den dagen annars får man spela hur länge man vill.


Fråga.     Hur ser spelplanen ut gällande parkering och grillplats osv.?


1. Vi har en större parkering precis brevid spelplanen där ca 6-7 bilar enkelt får plats! Sen har vi en till parkering lite länge ner på området.


2. Grillplats finns brevid spelplanen där ni kan sitta efter spel och njuta av goda minnen från aktiviteten. Det finns grillgaller att använda. [OBS! råder eldningsförbud så kan grill möjligheten nekas]


3. Rökplats finns vid parkeringen. Det är förbjudet att röka inne på banan pga brandrisk.


Fråga.     Finns det en åldersgräns för att spela hos er?


1. Ja, det rekomenderas inte att barn under 14 år spelar paintball då anslagskraften[Joule] är för kraftig.


2. Vid yngre spelare mellan 14-17 år så vill vi gärna att ni berättar detta då vi kan ställa ner trycket på vapnen så de passa åldersgruppen bättre.


3. Vid bokning av yngre spelare mellan 14-17 år rekomenderar vi att ni har minst en förälder med er.


4. Tryck på knappen längst ner på denna sidan för att ladda ner " godkännande av spelare under 18år" detta ska skrivas på av en förälder eller förmyndigare till den personen som är under 18 år. 


Fråga.     Alkohol på området


1. Nej, vi avstår gärna från alkohol ;)


2. Vapen och alkohol har nästan aldrig fungerat bra ihop så vi försöker hålla oss ifrån det, sen förstår vi naturligt vis om ni har kommit från en svensexa, möhippa och har alkohol i kroppen sedan tidigare tillfälle. Om vi ser att ni inte är kapabla eller för påverkade så kan vi stänga av spelare från planen.


3. Är du jätte törstig? Vi kan bjuda på vatten och kaffe om ni vill !